Atlétikai Világbajnokság 2023

MEGNYÍLIK A KÖZÖNSÉG ELŐTT A “CASA ITALIA”, OLASZORSZÁG ÉS A MADE IN ITALY KIÁLLÍTÓTERE A BUDAPESTI ATLÉTIKAI VB-N

A 19. Atlétikai Világbajnokság alkalmából megnyílik a közönség előtt a Casa Italia Budapest 2023,
az Olasz Atlétikai Szövetség (FIDAL) és az Olasz Olimpiai Szövetség (CONI) által támogatott, immár hagyományos helyszín, melyen Olaszország és a Made in Italy mutatkozik be, a Budapesti Olasz Nagykövetség együttműködésével.

A Casa Italia a kortárs művészet ikonikus otthonában, a Ludwig Múzeumban fogadja az intézmények képviselőit, újságírókat, sportolókat, művészeket és az érdeklődő látogatókat. A kiállítótérben tíz napig lehetőség nyílik arra, hogy jobban megismerjék Olaszországot és kiválóságait a sport és más ágazatok közötti kapcsolat tükrében.

A megnyitó keretében tartott sajtótájékoztatón a budapesti olasz nagykövet bemutatott két, az Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium által megvalósított, integrált promóciós kezdeményezést:

  • a Run in Beauty – l’Italia che corre c. filmet, amely a Külügyminisztérium megbízásából a Sport- és Ifjúságügyi Minisztérium, a CONI, a FIDAL és a római Fővárosi Önkormányzat támogatásával készült. A film főszereplője, Lamont Marcell Jacobs olimpiai bajnok jelképesen együtt fut az egész országgal a bemutatott gyönyörű tájakon, gondolatokon és megélt pillanatokon keresztül, melyek Olaszország és a Made in Italy hajtóerői.
  • a Roma Expo 2030: folyamatos fejlődés c. fénykép kiállítást. A kiállítás, mely az ANSA Hírügynökség szervezésében, az Olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium támogatásával a Comitato EXPO 2030 Roma együttműködésével jött létre, lenyűgöző képet fest Róma városáról, mely főszereplője volt számos történelmi jelentőségű, fontos innovációs pillanatnak. A kiállítás egyaránt bemutatja az olasz főváros jól ismert és újító arcait, a divattól kezdve a filmművészetig, a vendéglátás nagy eseményeitől az építészeti és műszaki innovációkon át.

A Casa Italia Budapest 2023-on keresztül megvalósuló részvétel rendkívüli, nemzetközi rálátást ad az Olasz Képviseletekre és egyben lehetőséget nyújt az olasz tudás, értékrend és életstílus kiválóságainak bemutatására.
A sport és egyéb termelő üzletágak közötti kapcsolatnak köszönhetően az Olasz Külügyminisztériumnak lehetősége nyílik az export és az olasz márkák külföldi terjeszkedésének támogatására, valamint a turizmus növekedésének elősegítésére.

Az olasz csapat a budapesti Világbajnokságon