Róma városa pályázik a 2030. április 25. és október 25. között zajló 2030-as Világkiállítás megrendezésére.

2050-re a világ népességének több mint 60%-a fog nagyvárosban élni, ami azt jelenti, hogy sürgősen el kell gondolkodnunk az ember és környezete kölcsönös alakulásán, és már most fenntartható módon kell cselekednünk, hogy jó múltja legyünk a közösen építendő jövőnknek, megvédve az emberek sokszínűségét és a természet biológiai sokféleségét.

A Róma által javasolt “Ember és környezete: városregeneráció, integráció és innováció” téma azzal a szándékkal került kidolgozásra, hogy az EXPO-n részt vevő országok közvetlen bevonásával megoldásokat találjunk erre a kihívásra.

Az Örök város, a múltat és a jövőt összekötő híd, az évezredek során különböző népeknek volt otthona, és alakult ezen különböző népek kultúrája, művészete és törekvései által.

A római Expo 2030 lehetőséget kínál a földön élő valamennyi nép és egyén számára a találkozásra és rendkívüli kollektív tudásuk egymás közti megosztására.

RÓMA AZ ÖRÖK FEJLŐDÉS

A kiállítás élőben is megtekinthető 2023. November 30-ig délelőtt 11 órától este 7 óráig az Olasz Kultúrintézetben (1088 Budapest Bródy Sándor utca 8). A belépés ingyenes.

Képgaléria

Kifejezőkészség

TÖBBET SZERETNÉL MEGTUDNI RÓMA PÁLYÁZATÁRÓL?

Alig várjuk, hogy ismét találkozhassunk veletek Rómában!